BambooXLZakelijk

BambooXSParticulier

bamboeplafond.nl
bamboe gewicht

bamboe gewicht


bamboe gewicht

Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Binnenkort kunt u op deze pagina informatie vinden over  het soortelijk gewicht van bamboe, wat het gewicht betekent voor functioneel design en oplossingen voor bamboe lichtgewicht toepassingen. Indien u reeds vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen met ons team op info@bambooxl.nl

Met name bij brede – zelfdragende – trappen komen constructieberekeningen te pas. Sterkte gegevens (buigsterkte, treksterkte druksterkte, afschuifsterkte) van het bamboe. Indien u eerder vragen over dit onderwerp heeft kunt u altijd contact opnemen met ons team op info@bambooxl.nl.

Spanning, stijfheid en sterkte zijn de belangrijke eigenschappen die de constructieve waarde bepalen van een materiaal. De elasticiteitsmodulus, het soortelijk gewicht en de buigsterkte bepalen of bamboe kan worden toegepast als constructief of semi-constructief onderdeel.

Bamboe is sterk en langvezelig. Bamboe buigt wel door maar breekt niet snel. Wilt u bamboe toepassen voor een draagstructuur en moet het bamboe een bepaalde belasting kunnen dragen dan doet u er goed aan dit te laten toetsen en door te laten rekenen door een bouwkundig constructeur. Hij/zij kunnen bepalen of het bamboe sterk genoeg is en stevig is om de belasting en krachten die ontstaan te kunnen overbruggen.